duminică 14 august 2022
spot_img

Candidații la București nu par preocupați de consumul de droguri

Must read

spot_img

Știți care e vârsta la care unii copii români au început să fie identificați drept consumatori de droguri?! 10 ani!! Nu o spun eu, o spune Agenția Națională Antidrog, într-o statistică dată publicității anul trecut.

Știți că România și-a schimbat demult statutul, din țară de tranzit, în țară consumatoare de droguri de mare risc?! Tot organele statului recunosc asta, de mai bine de 10 ani încoace. Cifrele sunt halucinante și arată că situația este complet scăpată de sub control. Nu doar poliția sau DIICOT-ul, ci cam toate instituțiile sunt depășite complet de acest fenomen..
Ținând cont de această realitate cruntă și conștient că noi, cei ce venim în fața oamenilor să le cerem votul ar trebui să fim exemple pozitive, am făcut un demers unic. Am lansat o provocare! Paradoxal, câteva zile mai târziu am văzut că a făcut asta și Donald Trump la el acasă. Vă asigur că nu ne-am vorbit…
I-am provocat pe toți candidații de la București, la sectoare sau la primăria Capitalei, să facă în maxim 10 zile ceea ce am făcut eu: să se testeze antidrog și să arate public rezultatul! Demersul a fost un real succes, fiind preluat de foarte mulți colegi din media și devenind viral pe televiziuni, presă scrisă și on-line. Deci mesajul era practic de neocolit, ajungând la urechile tuturor candidaților, sau măcar a staff-urilor de campanie..

Astăzi se împlinesc fix cele 10 zile, așa că tragem linie. O linie roșie, antidrig, nu altfel de linii!
Primul care a răspuns prezent și a lăudat chiar demersul a fost Traian Băsescu. A făcut-o a doua zi, într-un studio de televiziune. Tot de la Capitală a venit alături doctorul Ioan Sîrbu de la ProRomania, care mi-a și trimis pe mail rezultatul său negativ. I-am mulțumit, dar i-am spus că nu țin eu vreo evidență. Am apreciat doar promptitudinea. Câteva zile mai târziu am auzit-o pe Gabriela Firea răspunzând Prezent provocării, într-un studio de televiziune „de casă”. Nu contează locul, importantă era totuși deschiderea…
S-au alăturat acestui demers și câțiva candidați de la sectoare. Ciprian Ciucu, liberalul de la sectorul 6, a spus Da chiar în live, la Realitatea Plus. Baluță de la 4 mi-a comunicat disponibilitatea prin biroul de presă, iar Mihai Neamțu mi-a transmis că nici nu încape vorbă să se dea înapoi. În cazul său, valorile creștin ortodoxe sunt oricum duse la rang înalt, deci nu aveam emoții. O să râdeți, dar de ultimul vagon al trenului ce purta provocarea s-a agățat și contracandidatul meu, primarul Tudorache, care mi-a trimis și el documentul Negativ. I-am transmis respectuos felicitări pentru rezultat, la pachet cu mesajul că o să îl bat măr în alegeri și ii voi lua locul. Dar asta e altceva! E secretul meu și al locuitorilor din sectorul 1…
Vă mărturisesc că am deschis discuția și cu liberalul Băcanu de la sectorul 5, într-o pauză publicitară a unei emisiuni, dar nu mai știu exact cum a rămas. Oricum, aproape sigur omul s-a arătat cu inima deschisă față de provocare, deci îl adaug la bilele albe.
Dincolo de cei enumerați, restul au fost mulți ca lebăda, vorba lui Blaga. Poetul, desigur… Probabil au preocupări mult mai înalte, decât să ia poziție față de consumul de stupefiante. Mai multe nu spun, însă spune internetul. Cei care faceți surf pe el, știți exact despre ce vorbesc.. Sunt jurnalist prea „bătrân” pentru a cădea în capcana unor acuzații pe care nu le pot proba. Vă spun doar că există mai mulți candidați despre care se vorbește că ar avea probleme cu trasul liniilor pe anumite subiecte. Alții că ar părea înfumurați.. Nu e treaba mea să îi acuz sau să îi judec în vreun fel. Însă așa cum am spus, dacă noi candidații avem curajul să venim în fața oamenilor și să cerem votul, poate ar fi corect să ne și dezbrăcăm de secrete sau de scheletele din dulap..

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro