luni 26 februarie 2024

Capitala Paralizată: Trafic Îngreunat și Mijloace de Transport În Comun Blocate de Zăpadă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
STB Anunță: Mijloacele de Transport În Comun Blocate în București din Cauza Dâmburilor de Zăpadă; Utilaje de Intervenție Direcționate către Zonele Afectate
Sâmbătă dimineața, Serviciul de Transport București (STB) a raportat că mijloacele de transport în comun din București sunt fie blocate, fie staționate pe unele artere din cauza acumulării de „dâmburi de zăpadă”. Utilaje de intervenție au fost trimise către aceste zone pentru a remedia situația.

La ora 09:00, stratul de zăpadă în Capitală a atins între 10 și 15 centimetri, iar meteorologii prognozează că va continua să ningă cel puțin până sâmbătă după-amiază. Poliția recomandă șoferilor și pietonilor să manifeste prudență sporită.

Operatorii de salubritate au acționat prioritizat pentru curățarea arterelor principale, a podurilor și pasajelor, și vor continua intervențiile pe durata zilei. Polițiștii locali au identificat șapte persoane fără adăpost, care au fost ridicate de pe străzi.

„Din cauza dâmburilor de zăpadă formate pe mai multe artere ale Capitalei, vehiculele STB înregistrează blocîri si stationari. Au fost dirijate mijloace de interventie pentru reluarea circulatiei in cel mai scurt timp”, a transmis, sâmbătă, STB, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Polițiștii locali din București au efectuat verificări pentru monitorizarea modului în care operatorii de salubritate își îndeplinesc responsabilitățile referitoare la deszăpezirea municipiului București și pentru identificarea zonelor cu potențial depunere de polei.

„În urma activităţilor desfăşurate şi a monitorizării video, s-a constatat faptul că operatorii de salubritate au verificat străzile din Urgenţa 1 şi 2, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor şi au acţionat prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant, acolo unde au fost solicitaţi să intervină. Totodată, în urma monitorizării video, a informaţiilor furnizate din teren de către poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B., B.P.R. şi poliţiile locale de sector, urmare a avertizării meteo de lapoviţă şi ninsori, au fost transmise către Apa Nova 7 locaţii (b-dul Aerogării/str. Biharia, b-dul Aerogării/b-dul Ficusului, b-dul Timişoara/str. Braşov, pod Grant – breteaua către Crângaşi, pod Ciurel, şos. Virtuţii, b-dul Ghncea nr. 32), unde a fost semnalată prezenţa acumulărilor de apă în carosabil şi s-a intervenit pentru degajare”, a transmis Poliţia Locală Bucureşti.

În plus, forțele de poliție locală au intervenit pentru identificarea persoanelor fără adăpost expuse la temperaturi scăzute.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost depistate 7 persoane fără adăpost, acestea refuzând instituţionalizarea într-un centru social, motiv pentru care locaţiile acestora au fost transmise lucrătorilor din cadrul D.G.A.S.M.B., în vederea monitorizării”, a mai transmis sursa citată.

Operatorii de salubritate au anunțat că sunt pregătiți să intervină pe parcursul zilei, utilizând material antiderapant și pluguri, conform următoarelor detalii:

  • Sector 1 – Romprest: 40 utilaje și 170 operatori;
  • Sector 2 – Supercom: 41 utilaje, 50 operatori și 5 coordonatori;
  • Sector 3 – Direcţia de Salubritate: 30 utilaje și 150 operatori;
  • Sector 4 – Rosal: 54 utilaje și 30 operatori;
  • Sector 5 – Salubritate Fapte: 38 utilaje, 140 operatori și 20 coordonatori;
  • Sector 6 – Urban: 24 utilaje, 265 operatori și 16 coordonatori.

„La această oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă”, a mai transmis Poliţia Locală Bucureşti.

Sursă Foto Euronews

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro