miercuri 6 decembrie 2023

Cât plătesc primăriile pentru luminițele de sărbători

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primăriile din România au făcut anul acesta achiziții publice pentru luminițele de Crăciun de circa 26 milioane lei, fără TVA. Majoritatea banilor, 17,6 milioane lei fără TVA, merg pe contracte date prin achiziții directe.

Pe primul loc în rândul orașelor care au dat cei mai mulți bani pentru luminițele de Crăciun se află Constanța, potrivit Hotnews. Aproximativ 2,4 milioane lei fără TVA.

Urmează în top Iași și Cluj-Napoca, cu circa 1,3 milioane lei cu TVA pentru închiriere și montaj.

Oradea plătește 993.750 lei pentru luminițe, Buzăul și Deva plătesc circa 1 milion de lei fără TVA, iar Piteștiul și Vasluiul circa 500.000 de lei.

În București, Primăria Capitalei folosește luminițele vechi, dar montarea și demontarea lor costă peste 1 milion de lei. 

Separat, pun luminițe și Primăriile de Sector. 

În Sectorul 2 se vor pune luminițe în parcuri și în fața Primăriei, fiind bugetat 1 milion de lei pentru asta. 

Primăria Sectorului 3 are un acord-cadru de 4,4 milioane lei pentru iluminatul festiv, pe 4 ani, semnat în decembrie anul trecut cu societatea Primăriei Sectorului 3, Internet și Tehnologie S3.

În Sectorul 6, luminițele costă 1,3 milioane lei.

Și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că va pune luminițe, însă până la această dată achiziția nu apare în sistemul eletronic de achiziții publice.

Nici comunele din jurul Bucureștiului nu se lasă. Tunariul plătește 270.000 lei pentru închirierea luminițelor, iar banii ajung la ELECTRO ADRIAN LIGHTING. Chiajna Plătește 269.000 lei, iar banii ajung la GENERAL ME.EL ELECTRIC. Otopeniul plătește 135.000 lei pentru închirierea luminițelor, iar banii ajung la firma UPPER LEVEL SRL, iar pentru montare și demontare încă 134.000 lei firmei ELECTRO ADRIAN LIGHTING.

Comuna Ciolpani plătește 120.000 lei pentru închirierea luminițelor de la firma ELECTRO ADRIAN LIGHTING.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro