sâmbătă 20 iulie 2024

Câți bani vor primi profesorii: Salarii majorate și prime

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ligia Deca, ministra Educației, a anunțat luni detaliile cu privire la cele două ordonanțe adoptate de guvern, agreate cu sindicatele din Educație, care au anunțat suspendarea grevei

„Asistăm la o victorie a tuturor celor care au susținut educația. Este o dovadă că importanța educației în societate e tot mai recunoscută.

Astăzi guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență. Avem toate elementele de care avem nevoie: susținerea societății, un pachet noi de legi, finanțare fără precedent.

Prima ordonanță se referă la creșterile salariale care pe medie sunt peste 25%. Vorbim despre creșteri procentuale mai mari pentru debutanți.

De asemenea, vorbim despre garanțiile conform cărora viitoarea lege a salarizării va avea ca bază de plecare salariul debutantului/asistentului universitar plecând de la minimum salariul mediul brut pe economie.

Tot astăzi a fost adoptat un al doilea act normativ, ordonanța privind acordarea de prime:

Prima de carieră didactică – 1.500 de lei net, din care aprox 30% sunt sumă forfetară. Restul, 70%, putând fi folosiți pentru cursuri, echipamente IT, cărți etc.

Prima se acordă într-o singură tranșă: prima în luna octombrie 2023, iar sumele vor putea fi folosite în anul școlar 2023-2024. Suma va fi acordată anual până în 2027.

 Prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic – 500 de lei pe an, acordată în fiecare an, în octombrie, până în 2027”, a transmis Ligia Deca, potrivit Ziare.com.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro