Cazul Boncu: mafia româneasca are sanctuar în Italia

Povestea unei justiții unitare în UE, în care cele 27 de state membre împart același sistem de valori,  este o prosteală fără margini. Există câteva state blege,  printre care și noi, ce respectă ca la carte recomandările și indicațiile de la Bruxelles. Și există state care își vad doar propriul interes. Cel mai bun exemplu este Italia, raiul infractorilor condamnați,  în proces de condamnare și al fugarilor mioritici.

Nu vom mai trece în revistă cohortele de urmăriți internaționali băgați de România pe lista Interpol, ce ne râd în nas pentru că au devenit între timp rezidenți în peninsulă.  Îi știți cu toții.  Vreau să vă prezint azi doar cazul interlopilor din Banat,  al unor bestii fără scrupule, criminali și traficanți recunoscuți,  care s-au dedulcit și ei la sanctuarul italian.

Lucian Boncu este un temut lider interlop din Timișoara.  Vorbim de o brută ce a căzut pe tehnică în timp ce orchestra uciderea unui jurnalist care îl deranja, colegul Dragoș Boța de la PressAlert. Boța este astăzi în viață doar pentru că locotenentul lui Boncu, trimis să facă asasinatul, s-a speriat în ultimul moment. Evident că sistemul corupt din poliția română l-a făcut scăpat pe Boncu, exact în ziua în care se ceruse arestarea sa.

Interlopul a fost prins ieri, unde credeți,  în Italia, alături de un alt fugar pe nume Sorin Udrea. Udrea are state vechi în Italia.Este acolo din 2016, după ce statul român l-a condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare.  Dosar de crimă organizată,  rețineți!

Despre Sorin Udrea s-a scris ca este cel ce i-a rezolvat fugarei Alina Bica rezidență și implicit protecție în fața cererii de extrădare a statului român,  tot în peninsulă.  Fără dubiu, toate aceste cohorte de infractori români sunt cunoscute și susținute de autoritățile din Italia, cele care le și oferă rezidență,  cetățenie și protecție juridică,  invocând legea italiană.

Tandemul Boncu-Udrea a fost reținut ieri în peninsulă doar pentru că s-a sărit rău calul. Lucrurile s-au inflamat la noi, după execuția în stil mafiot a omului de afaceri arădean aruncat în aer cu mașină cu tot. Atentatul a îngrozit România,  șefii de la București s-au dus peste polițiștii din zonă,  a ieșit la iveală și fuga lui Boncu cu ajutorul poliției și unii s-au trezit din amorțeală.  Probabil cineva le-a bătut obrazul italienilor și ăia au decis că pot renunța la 2 interlopi din puhoiul pe care îl protejează.  Frecție la picior de lemn sau praf aruncat în ochii fraierilor. Peninsula rămâne în continuare sanctuarul penalilor.

Singurul lucru ce este încă un mister, este apatia celor de la București. Pe vremuri, PSD-ul era acuzat că e partidul care ține cu mafia. De atunci, la Justiție s-au succedat 2 miniștrii: unul de la PNL (Cătălin Predoiu) și actualul USR-ist Stelian Ion. În continuare, state UE ne dau cu flit când e vorba să ne cerem infractorii. Nu ma refer doar la Italia. Amintiți-vă de Ungaria,  unde un parlamentar UDMR a plecat liniștit,  se afișează cu toată conducerea de la Budapesta,  iar ai noștri îl cereau ca fraieri în fața Justiției mioritice.  Nu a venit și vă dau în scris că nici nu va veni..

Întrebarea e cât vor mai aștepta cei ce conduc justiția la noi să fim blegii Europei? Chiar nu se poate duce vreunul, de la Klaus Iohannis în jos, la Bruxelles și să le ceară ălora să nu mai fim batjocoriți cu această dublă măsură juridică? Am stat ani de zile cu stegulețe pe Justiție,  cu raportori și funcționari UE care să ne monitorizeze justiția,  pentru ca acum tot ei, partenerii din UE să ne protejeze infractorii?? Zău că e ridicol!

Comentează pe FACEBOOK