Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Harghita efectuează, luni, un control la brutăria din Ditrău, după scandalul monstru creat în jurul celor doi bărbați din Sri Lanka.
Controlul vine în urma acuzaţiilor lansate de unii localnici, foşti angajaţi, despre condiţiile de muncă, modul de salarizare şi comportamentul patronului.
Inspectorul şef al ITM Harghita, Dorin Male, a declarat, pentru AGERPRES, că se efectuează un control „pe linie de relaţii de muncă şi securitate şi sănătate în muncă”, în fapt aspectele sesizate de oamenii din sat în ultima vreme.
Totodată, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, duminică, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV, că scandalul de la Ditrău va exploda inclusiv la Bruxelles pentru că familia europeană este extrem de sensibilă la chestiunile de intoleranță etnică sau religioasă.
În acest context, Rareș Bogdan a dezvăluit că în casa lui lucrează o femeie din Sri Lanka, aceasta având grijă de copiii săi.
”Pe mine mă și sperie declarațiile unora de acolo, legate de culoarea pielii, țin de altă epocă.
Pentru mine este dureros să văd că în țara noastră există o astfel de atitudine.
Am să vă dau o fotografie de la mine din casă, făcută azi, la ora 9.30. Eu în casă am două doamne în afară de soția mea și fiica mea. Sunt două doamne, una din Republica Moldova, din Bălți, și o doamnă din Sri Lanka, care lucrează la noi de doi ani, cu o piele extrem de neagră și care are grijă de fetița mea de șapte luni și de băiețelul meu de opt ani, care sunt foarte fericiți”, a spus Rareș Bogdan.
Amintim că, duminică, la o zi de la anunțul că îi vor scoate din procesul de producția a pâinii pe cei doi brutari din Sri Lanka, patronii fabricii de pâine din Ditrău par să se răzgândească, în fața criticilor. Kollo Katalin, administratorul brutăriei din Ditrău, a declarat pentru Mediafax că au făcut „oferta” de a-i scoate din producție pe cei doi „pentru liniștea satului”, dar că au decis ca aceștia să facă în continuare pâine. Femeia a spus că celor doi brutari din Sri Lanka le este teamă, însă, de furia localnicilor, la fel și angajaților care lucrează cu ei.
Comentează pe FACEBOOK