joi 7 decembrie 2023

Ce se întâmplă cu judecătorii din procesul lui Bode vs UBB

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cei trei judecători de la Curtea de Apel Cluj care judecă procesul în care ministrul Lucian Bode a cerut suspendarea hotărârii Comisiei de Etică a UBB Cluj prin care s-a reexaminat teza de doctorat a ministrului, au făcut cereri de abținere, dar acestea au fost respinse.

Pe 1 martie, s-a respins cererea de abținere a judecătorului Anghel Pop de către ceilalți doi judecători din complet. În 22 martie, avocații lui Bode au cerut recuzarea completului, iar toți cei trei magistrați au formulat cereri de abținere, potrivit Clujjust.ro, citat de Adevarul.

Judecătorul Anghel Pop a solicitat abținerea în acest caz, motivând că în prezent, este cadru didactic asociat în cadrul Facultăţii de Drept a Universității Babeş-Bolyai, dar și doctorand al Şcolii Doctorale de Drept din cadrul aceleiași facultăți.

Și judecătoarea Iarina-Ioana Prelipceanu, care în perioada 2015-2017 a fost doctorandă în cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, sub coordonarea profesorului Dragoș Dacian, președintele Comisiei de etică a UBB care a verificat plagiatul în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, a cerut abținerea de la soluționarea recursului.

Al treilea judecător din complet, Delia Ana Marusciac a solicitat și ea abținerea în contextul formulării cererii de recuzare faţă de întreg completul de judecată din dosar pentru a elimina orice fel de îndoieli de imparțialitate.

Curtea de Apel Cluj a respins pe 30 martie cererile celor trei judecători. Prin urmare, la începutul lunii mai, procesul va continua cu aceiași magistraț

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro