sâmbătă 2 martie 2024

Ce spune managerul Spitalului Slatina despre moartea femeii blocate în lift

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Angela Nicolae, a afirmat, în legătură cu cazul femeii care a murit după ce s-a blocat liftul, că necropsia arată că nu există legătură de cauzalitate între moartea pacientei şi blocarea liftului.

“În dimineaţa zilei de 16 decembrie 2023, ca urmare a evaluării de către medicul de gardă, s-a decis transferul către secţia Anestezie şi Terapie Intensivă al unei paciente în vârstă de 81 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată iniţial în Secţia Medicină Internă şi transferată apoi în Secţia Neurologie. S-a procedat la transferul pacientei către secţia A.T.I., cu liftul, în jurul orei 07:20, pacienta fiind însoţită de echipa constituită conform procedurilor interne, formată din medic neurolog şi personal mediu şi sanitar auxiliar. În timpul transportului, liftul s-a blocat între etaje, la scurt timp, pacienta intrând în stop cardio-respirator”, a anunţat managerul unităţii medicale, Angela Nicolae, potrivit news.ro.
 
Sursa citată a precizat că manevrele de resuscitare au fost începute de medicul care însoţea pacienta, acestea fiind efectuate cât timp pacienta s-a aflat în lift, cât şi până la accesul în secţia ATI. 
“În tot acest timp, s-a intervenit cu personalul tehnic din interiorul spitalului pentru a debloca liftul. A fost solicitată şi echipa tehnică, care asigură mentenanţa liftului, acesta fiind deblocat în jurul orei 08:00. Pacienta a fost evaluată de către medicul de terapie intensivă, în acelaşi timp cu continuarea manevrelor de resucitare, iar la ora 08:05 a fost declarat decesul”, a mai precizat Angela Nicolae. 
“Precizăm că unitatea sanitară are contract de mentenanţă şi service cu prestator de servicii autorizat, iar ultima revizie s-a efectuat în luna noiembrie 2023, când s-a constatat că liftul funcţionează în condiţii tehnice corespunzătoare”, a mai transmis managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. 
“Nu în ultimul rând, facem precizarea că, potrivit concluziilor preliminare ale necropsiei efectuate de către medicul legist, nu există legătură de cauzalitate între decesul pacientei şi blocarea liftului”, a mai declarat managerul unităţii medicale. 
Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. 
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro