sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Cele mai scumpe fursecuri de Crăciun

CITEȘTE ȘI:

spot_img

În urma unei analize EFE, în acest an, multe familii americane vor fi surprinse de costul ingredientelor pentru fursecuri, care a crescut vertiginos în ultimele luni.

Acest lucru a fost pus pe seama tensiunilor economice provocate de pandemia de coronavirus, dar şi a problemelor în reţelele de distribuţie la nivel mondial.

Inflaţia interanuală în SUA a fost de 6,8%, cel mai mare nivel în aproape patru decenii.

Conform analizei EFE, în noiembrie, creşterea preţului la ouă a fost de 6,2%, la făină de 5%, de 3,4% la zahăr, iar preţul energiei electrice a crescut cu 6,5%.

Această situaţie nu este doar in SUA. Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimente şi Agricultură (FAO) a avertizat încă din noiembrie cu privire la o creştere interanuală a preţurilor mondiale la grâu, zahăr, la care se adaugă o creştere „pronunţată” a preţurilor produselor lactate.

Blanca Gonzalez, din Puerto Rico a explicat pentru EFE că în anii precedenţi a făcut fursecuri foarte elaborate, însă că anul acesta va opta pentru ceva mai simplu.

„Cine ştie, nişte fursecuri simple cu unt. Nu doar fursecurile sunt problema, ci totul, mâncarea şi cadourile. Preţurile sunt mult mai mari anul acesta. Va fi, cu siguranţă, cel mai scump Crăciun”.

În aceeași situatie se află şi firmele care fabrică produse pentru evenimente.

Zissy Castillo, originară din Salvador, manager la firma de catering Food Cart Party, recunoaşte că se simte creşterea preţurilor. „Te ia plânsul”, a declarat ea pentru EFE.

Managera lucrează în Los Angeles, California, stat în care costurile de producţie a fursecurilor sunt mai mari decât în alte state americane.

Însă, potrivit Federaţiei Naţionale a Comercianţilor (NFR), americanii plănuiesc să cheltuiască în această lună în care se sărbătoresc Crăciunul, Hanuka sau Kwanzaa aproximativ 997 de dolari pe daruri, mâncare şi decoraţiuni.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro