sâmbătă 22 iunie 2024

Cine e Remus Pricopie, propus premier de Ponta și Ciolacu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, este propunerea PSD și a Pro România pentru funcția de premier.

„Astăzi, împreună am reușit să îndepărtăm Guvernul Orban și cred că au câștigat românii. Democrația, economia și sănătatea românilor sunt mai sigure din acest moment, după ce a fost îndepărtat acest guvern. Scorul de 261 de voturi este un scor impresionant până și pentru noi, câți oameni au putut să voteze, astăzi, îndepărtarea guvernului. Am avut o discuție, împreună cu domnul președinte Victor Ponta, și am decis să mergem împreună cu o singură nominalizare la Cotroceni, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru în Guvernul Victor Ponta. Un ministru foarte bun, absolvent Fullbright, un pro-european și un pro-american convins”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o declarație de presă comună cu Victor Ponta.

„Este un prim pas spre o alianță electorală. Este un pas spre ce am ratat în vară, atunci cu Viorica Dăncilă, când nu s-a vrut. Putem acum să încercăm să reluăm ce nu am făcut în vară”, au declarat Marcel Ciolacu și Victor Ponta.

Remus Pricopie este un universitar și politician român, care a fost ministrul educației în guvernarea Victor Ponta din decembrie 2012 până în decembrie 2014.

Cariera sa guvernamentală este legată de domeniul educației. Remus Pricopie și-a început activitatea în cadrul Ministerului Educației Naționale din România în 1996, ca Expert la Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare.Ulterior, în baza expertizei și a experienței acumulate, a deținut funcții precum Purtător de cuvânt (1997; 2001), Secretar General (2001), Consilier (decembrie 2001 – iunie 2003; ianuarie – octombrie 2009) și Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării (2007 – 2008) . Cunoștințele și experiența managerială, precum și viziunea de ansamblu pe care a dobândit-o asupra sistemului educațional l-au propulsat în funcția de Ministru al Educației (decembrie 2012 – decembrie 2014).

Remus Pricopie este Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București (martie – decembrie 2012; decembrie 2014 – prezent) și profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

În perioada decembrie 2005 – noiembrie 2007 și decembrie 2008 – martie 2014 a deținut funcția de Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro