duminică 14 iulie 2024

Ciolacu anunță reducerea numărului de ministere

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, marți, că a primit mandat din partea colegilor săi pentru reducerea numărului de ministere, secretari de stat și agenții, în viitorul guvern.

„Azi, colegii mei au dat mandat pentru reducerea numărului de ministere în viitorul guvern, reducerea numărului de secretari de stat și de agenții guvernamentale.

Ca priorități în programul de guvernare, am considerat că provocările cele mai mari sunt reducerea inflației, creșterea puterii de cumpărare – și aș dori să ajungem până la finele anului la o creștere de 82% care e media UE, acum fiind la un scor de 77% – creșterea investițiilor.

Dacă în acest an am venit în buget cu investiții de 7,2%, ne-am dori ca în bugetul pe anul viitor să atingem ținta de 10% la investiții din PIB”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai spus că în viitorul guvern nu vor mai exista secretari de stat sau consilieri de demnitari care să cumuleze pensia specială cu salariul de la stat.

„Sper să închidem legislația privind pensiile speciale până la finalul sesiunii (parlamentare) ca să nu vină următorul guvern cu asumarea răspunderii pe această lege”, a mai precizat liderul PSD.

Anterior, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a declarat vineri că reducerea numărului de consilieri din ministere a rămas în ‘Ordonanţa austerității’. Astfel, din cei 900 de consilieri vor rămâne jumătate.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro