marți 6 iunie 2023

Ciolacu către români: Nu s-au majorat taxele, s-au scos excepțiile

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Împovărați de traiul tot mai scump, liderul PSD, Marcel Ciolacu, le spune românilor că s-au majorat taxele ci s-au scos anumite excepții din Codul Fiscal. De asemenea, Ciolacu mai dă asigurări că nici la anul nu vor fi majorate taxele pentru cetățeni.

„Discutăm despre execuția bugetară de anul acesta și despre următoarea rectificare și despre următorul buget. E prima oară de la Revoluție când bugetul va fi votat pe programe. E o dezvoltare și a statului și a viitoarei Românii pe care ne-o dorim. Câte procente sunt pentru majorări (de pensii, salarii) nu am stabilit în coaliție, dar sunt convins că vom stabili cât mai repede. Acum doi ani mi se pare că nu a fost nicio majorare.

La anul nu se mărește nicio taxă. Prin PNRR, ne-am asumat jaloane de scoatere a unor excepții, lucru care s-au întâmplat. Și anul acesta, prin modificările la Codul Fiscal, nu s-a venit cu măriri de taxe, ci s-au scos anumite excepții cerute de toate organismele financiare internaționale, lucru corect”, a declarat Marcel Ciolacu, transmite B1 TV.

Amintim că miercuri, întrebat despre amendamentul depus de senatorii din coaliţie privind creşterea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale, premierul Nicolae Ciucă a spus că decizia a fost luată în coaliţie.

„Trebuie să ținem cont de faptul că avem cele mai mici venituri în UE din impozitarea proprietăților – sub 2%. Media europeană e de 4,6%. Dorim să trăim ca afară, dar să încercăm”, a spus Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro