miercuri 28 februarie 2024

Ciolacu: Concretizăm viziunea despre patriotism economic

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că, începând de astăzi, încep să livreze din obiectivele majore ale acestei guvernări, prin aprobarea ordonanţei de urgenţă ce introduce mecanismul prin care se stopează creşterea preţurilor la alimentele de bază. Premierul a mai anunţat că Executivul aprobă astăzi şi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare. „De fapt, concretizăm viziunea noastră despre productivism şi patriotism economic”, a spus șeful PSD.

”De astăzi, începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări, aprobăm ordonanţa de urgenţă ce introduce mecanismul prin care stopăm creşterea preţurilor la alimentele de bază. Este prima ţintă importantă enunţată şi asumată de acest Guvern şi mă bucur că am reuşit în doar două săptămâni să avem ordonanţa pe masa Guvernului”, a spus premierul, potrivit news.ro.

”Nu putem spera să avem alimente mai bune, la preţuri decente, doar limitând temporar adaosurile comerciale. Trebuie să susţinem creşterea producţiei şi a procesării. De aceea împreună cu colegii mei aprobăm astăzi şi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a spus: ”De fapt, concretizăm viziunea noastră despre productivism şi patriotism economic. Lupta contra inflaţiei şi protejarea nivelului de trai al românilor reprezintă preocuparea centrală a acestei guvernări”.

”Mă bucur că şi Parlamentul ne ajută în privinţa energiei, cu o lege votată recent! A fost redus de la 1.300 lei la 900 lei pe megawat preţul maxim de decontare pentru energia electrică cumpărată de furnizori şi vândută clienţilor la preţ plafonat. Asta reduce mult presiunea pe buget şi ne permite să luăm decizii ce produc mai multă echitate socială”, a mai declarat Ciolacu. 

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro