luni 26 februarie 2024

Ciolacu, despre războiul din Ucraina: Când le mor copiii, eu cum să le refuz un ajutor?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a reiterat faptul că România va continua să ajute Ucraina în războiul declanșsat de Rusia. „Când le mor copiii, eu cum să le refuz un ajutor?”, a spus Ciolacu într-o intervenție la Antena 3. Cât despre conflictul din Orientul Mijlociu, Ciolacu s-a arătat „ferm convins că raţiunea va prima”.

„E evident că nici președintele Zelenski, nici dictatorul Putin nu vor să cedeze, că vor pierde intern în primul rând. Suntem într-o zonă a unui război rece. Totuși, niciuna dintre părți nu atacă mai mult, e un război de uzură”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Avem o datorie morală de a susține Ucraina. Eu nu spun că trebuie să participăm pe front, că trebuie să alimentăm războiul, dar să ajuți un popor prieten. Când le mor copiii, când aproape jumătate din populație i-a fugit din țară, când mor sute de mii de ucrainieni să-și apere țara, eu să le refuz un ajutor de a fi sustenabili economic? România ajută Ucraina pe toate palierele și e corect s-o facem deoarece credem în Dumnezeu. E o țară ortodoxă, Ucraina, trebuie să ținem cont de asta. Nu putem să fim lipsiți de empatie față de o țară atacată total ilegal”, a continuat Ciolacu.

Cât despre conflictul din Orientul Mijlociu, președintele PSD s-a arătat „ferm convins că raţiunea va prima” şi războiul nu se va extinde.

„Există o deplasare de forțe și căutarea unui echilibru. Vedem și pe secretarul (de stat american) Blinken cât de activ e în zonă. Presupun că nu crede cineva că face turism și sunt ferm convins că, până la urmă, rațiunea va prima și nu se va ajunge la un conflict în Orientul Mijlociu.

Ar ajuta foarte mult Rusia acest context.

Hamas e o organizație teroristă. Statul român l-a spus foarte clar: trebuie să înceteze conflictul și să existe un acord de pace curând în ce privește Gaza și Cisiordania”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro