luni 17 iunie 2024

Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă pentru reforme şi dreptate socială

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul României, Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi combaterea evaziunii.

”Am promis încă de la început că acest Guvern va pune întotdeauna România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toţi. Pentru asta, trebuie să oprim debandada bugetară! Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea. Şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea şi ocolirea taxelor – cumulate sunt frâna care ţin pe loc dezvoltarea României. Nu mai putem continua aşa! Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite cu instituţii care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale şi şcoli. S-a terminat!”, a declarat premierul în deschiderea şedinţei Executivului. 

Marcel Ciolacu a arătat că discuţiile din ultimele săptămâni au arătat clar că avem nevoie de reforme profunde.

”Am văzut şi vociferări. Vă spun că nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru. Nu mai merge aşa! Şi, da, dacă îmi permiteţi, aş vrea să iau puţin de la noi, cei cu putere de muncă şi de la cei care fac foarte mulţi bani pentru a da şi la pensionarii care au muncit o viaţă şi la cei aflaţi în nevoie”, a ţinut să menţioneze premierul, adăugând că el crede că ”acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte faţă de cetăţenii săi”. 

”Vreau să anunţ că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială.”, a afirmat premierul. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro