sâmbătă 20 iulie 2024

Ciolacu, întâlniri cheie la Guvern/Axa România-Grecia-Polonia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, două întâlniri împortante: cu omologul său polonez, Donald Tusk, și cu cel grec, Kyriakos Mitsotakis.

<span style=font size 14pt font family georgia palatino serif>Foto FacebookMarcel Ciolacu<span>

Ciolacu: România şi Grecia trebuie conectate prin aderarea la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, după întâlnirea cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, că România şi Grecia au o legătură specială şi pot juca împreună un rol cheie la nivel regional şi că trebuie conectate, inclusiv prin aderarea la spaţiul Schengen, pentru a folosi pe deplin potenţialul regiunii noastre.

”România şi Grecia au o legătură specială şi pot juca împreună un rol cheie la nivel regional. Am fost bucuros să îl reîntâlnesc pe premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, la Bucureşti şi să discutăm despre proiectele comune în domeniul energiei, transporturilor sau digitalului”, a scris premierul pe Facebook.

Marcel Ciolacu a mai spus că ”România şi Grecia trebuie conectate, inclusiv prin aderarea la spaţiul Schengen, pentru a folosi pe deplin potenţialul regiunii noastre”.

Ciolacu și Tusk au convenit intensificarea cooperării România-Polonia

Marcel Ciolacu și Donald Tusk au convenit intensificarea cooperării pentru a creşte „influenţa comună” la nivel european şi internaţional în vederea protejării intereselor legitime ale celor două ţări.
<span style=font size 14pt font family georgia palatino serif>Foto FacebookMarcel Ciolacu<span>

„O întâlnire foarte bună cu premierul Poloniei, Donald Tusk, în cadrul căreia am discutat despre obiectivele noastre comune şi nevoia de a sprijini şi proteja fermierii din ţările noastre. România şi Polonia sunt ferm angajate în a sprijini Republica Moldova şi a condamna atacul ilegal al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Am stabilit că vom intensifica cooperarea pentru a creşte influenţa noastră comună la nivel european şi internaţional în vederea protejării intereselor legitime ale ţarilor noastre”, a transmis Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Iohannis, întâlnire cu Nehammer pe tema Schengen

„În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă şi acest lucru va consolida şi mai mult securitatea UE pentru beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X (fostă Twitter).

Ciucă, despre Schengen: Vom avea o decizie în documentul final al Congresului PPE

În prima zi a reuniunii, PPE a adoptat, în unanimitate, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen. În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie „de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”.

Amintim că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat marţi, în conferinţa comună cu Manfred Weber, la sediul PNL, că în documentul final al Congresului PPE de la Bucureşti se va solicita ca România să devină membru cu drepturi depline, şi cu frontiera terestră, a spaţiului Schengen.

”Nu va fi vorba doar despre o declaraţie prietenoasă ci va fi o cuprindere în documentul final al Congresului, prin care se solicită ca România să devină membru cu drepturi depline, respectiv şi cu frontiera terestră, a spaţiului Schengen. Ceea ce este foarte important de subliniat este că în acest moment, din toate punctele de vedere, România, din punct de vedere tehnic a îndeplinit de mulţi ani în urmă şi îndeplineşte în continuare şi mai mult, sunt măsură în continuare prin care nu facem altceva decât să întărim siguranţa frontierelor României, spaţiului Schengen şi ale UE”, a spus preşedintele PNL, despre discuţiile din Congresul PPE privind aderarea României la spaţiul Schengen şi pe terestru, scrie news.ro.

CITIȚI ȘI: Congres PPE la București

CITIȚI ȘI: AUR: Șeful PPE ne spune pe cine să votăm și pe cine nu

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro