duminică 3 martie 2024

Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii MAI: Nu se poate ca tot bugetul să meargă la pensii și salarii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE ORA 14.00 – Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii MAI, că au convenit nişte principii în ceea ce priveşte reforma şi nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii, astfel că trebuie creat un echilibru. 

”În decursul celor 30 de ani de democraţie între civili şi militari, să spunem aşa, multe dintre drepturi s-au uniformizat şi atunci avem un deficit de personal în zona Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi e normal ca guvernul să se preocupe ca aceste meserii să devină din nou atractive, nu numai prin ceea ce fac, dar şi prin beneficiile pe care le au concret.

Toată discuţia pe care am avut o cu sindicatele, dar şi cu conducerea Ministerului de Interne, cu dl. ministrul, a avut la bază acest principiu şi de aici vom vedea măsurile pe care le vom lua împreună care, repet, care vor viza şi ANP ul şi Ministerul Apărării, astfel încât să aducem din nou atractivitatea pentru aceste ocupaţii”, ”, a spus premierul Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne, potrivit news.ro.

Premierul a precizat că acest an are la investiţii de trei ori mai mult faţă de anul trecut.

„Deci lucrurile trebuie să meargă paralel, trebuie să fie o coerenţă. Nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii. Trebuie creat un echilibru între investiţii, infrastructura în interiorul MAI. Provocările sunt cu totul altele, lumea se schimbă, suntem într-o dinamică foarte mare”, a spus premierul.

El a precizat că au convenit ”nişte principii în ceea ce priveşte reforma”. El spune că anumite drepturi se regăsesc şi la alte catergotrii ocupaţionale. Nu (mi-au cerut salarii mai mari) A fost o discuţie, o îngrijorare. E pentru prima oară când vorbim de investiţii majore în interiorul MAI. 

STIREA INITIALA

Premierul Marcel Ciolacu va merge, marţi, la Ministerul Afacerilor Interne şi la Ministerul Justiţie, unde ar urma să aibă întâlniri cu reprezentanţi ai sindicatelor din poliţie şi din penitenciare, au precizat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Potrivit acestora, şeful Executivului se va afla în jurul orei 11,00 la MAI, urmând ca la ora 13,00 să fie prezent la MJ.

Într-un comunicat din 13 ianuarie, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că ia în calcul declanşarea protestelor în penitenciare, deoarece Guvernul întârzie nejustificat aplicarea legii salarizării unitare şi „fură în formă continuată din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro