duminică 14 iulie 2024

Ciolacu: Măsurile noastre au avut succes, inflația e în scădere

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Rata anuală a inflaţiei în iulie 2023 este de 9,4%, faţă de 10,3% în luna precedentă. Premierul MArcel Ciolacu a afirmat că acest lcuru arată că ”măsurile de luptă contra inflaţiei au avut succes”. 

”INS confirmă oficial că inflaţia a coborât la o singură cifră, 9,4%! După ce pandemia, liberalizarea ticăloasă a preţurilor la energie şi gaze, criza energetică şi războiul au împins inflaţia până la 16,8% în noiembrie anul trecut, iată că măsurile noastre de luptă contra inflaţiei au avut succes”, a transmis, vineri, premierul Marcel Ciolacu.

”Ne-am angajat în Programul de Guvernare că vom coopera cu BNR în lupta cu creşterea preţurilor, cu inflaţia şi că vom reface puterea de cumpărare a românilor şi competitivitatea companiilor strategice din economie şi a IMM-urilor care produc aici, în România”, a adpugat premierul.

Potrivit acestuia, schema de plafonare / reglementare la energie şi gaze, măsura de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază, precum şi pachetele consistente de stimulare economică şi investiţii publice sunt doar câteva măsuri gândite şi implementate în lupta cu preţurile si reducerea importurilor.

”Vom continua până la îndeplinirea angajamentului asumat în Programul de Guvernare – reducerea inflaţiei la nivelul de 8% până în decembrie 2023. Obiectivul final al politicilor economice promovate de noi este creşterea nivelului de trai al populaţiei, prin management macroeconomic sustenabil, lupta cu preţurile şi producţie, investiţii şi creare de locuri de muncă plătite decent aici, în România”, a mai transmis premierul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro