luni 25 septembrie 2023

Ciolacu: Patriotismul economic, inspirat din acțiuni ale Franței

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la deschiderea oficială a Forumului de afaceri franco-român ”Împreună pentru Europa. Mai puternică, mai verde şi mai sigură” , că atunci când au pus în centrul programului de guvernare noţiuni-cheie precum Patriotismul Economic, s-au inspirat şi din acţiuni ale statului francez.

„M-am uitat de multe ori cu admirație și invidie la modul pe care Franța îl pune în practică pentru a-și susține marea industrie națională. Și, când am spus despre patriotismul economic în centrul programului de guvernare, noțiuni-cheie ne-au fost inspirate și din acțiuni ale statului francez precum Programul de Relansare Economică sau conceptul de autonomie strategică. Nu putem obține o creștere economică sustenabilă decât printr-un model bazat pe investiții publice masive în infrastructură, energie și industrie, în special cea agroalimentară. Iar aici, efortul nostru principal va fi cel de consolidare a lanțurilor valorice. Vineri, am aprobat în Guvern o schemă multianuală de 600 de milioane de euro pentru procesarea în industria agroalimentară. Vor urma scheme asemănătoare în zona materialelor de construcții și a energiilor verzi”, a spus Ciolacu în discursul său.

Premierul român a mai notat că „ambiția noastră este să susținem firmele mici și mijlocii românești care să devină elemente solide în lanțurile valorice capabile să producă efecte de multiplicare economică la nivel regional”.

„Ne dorim și mai multe companii locale care să ajungă atât de performante încât să devină furnizori de prim rang pentru concerne precum Michelin, Dacia sau Carrefour.

Totodată, suntem deciși să jucăm curajos cartea digitalizării accelerate a marilor infrastructuri publice”, a continuat acesta.

”Trebuie să depăşim cumva paradoxul acesta în care România este privită pe plan internaţional drept un fel de Silicon Valley al Europei, dar noi, ca stat, nu transferăm acest potenţial enorm în administraţie”, a spus Marcel Ciolacu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro