duminică 14 iulie 2024

Ciolacu pleacă la Bruxelles pentru negocieri: Nu renunţ!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că joi va pleca la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficiali europeni. Șeful PSD a precizat că este decis să nu renunţe la vreo reformă şi să livreze ceea ce şi-a asumat. De asemeena, consideră că eforturile financiare deosebite făcute de România în acest an pentru susţinerea Ucrainei şi Republicii Moldova vor fi recunoscute de către Comisia Europeană.

“Trebuie să depăşim însă toate aceste situaţii complicate şi să ducem România înainte, iar drumul ţării înseamnă astăzi calea reformelor prevăzute în PNRR cu care modernizăm administraţia şi investim miliarde de euro în transport, energie, educaţie, sănătate, agricultură, digitalizare. După amiază voi pleca la Bruxelles unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esenţiale pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe. Sunt decis să nu renunţ la vreo reformă şi să livrăm tot ce ne-am asumat. Încheiem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului REPowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul trei şi vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României. Aşa că astăzi vreau, împreună cu tot cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul trei”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit news.ro.
El a adăugat că este convins că va găsi cu partenerii europeni soluţia potrivită astfel încât cadrul fiscal bugetar stabilit pentru perioada 2023 – 2025 să fie actualizat. 
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro