vineri 14 iunie 2024

Ciolacu: Sunt convins că Geoană va candida la prezidenţiale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, s-a declarat „ferm convins” că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidenţiale. Premierul a mai precizat că nu a avut nicio discuţie cu acesta, din calitatea acestuia de secretar general adjunct al NATO, despre situaţia de criză de securitate.

 

Geoană candidează sigur la prezidențiale, crede Ciolacu

„Avem două conflicte, avem un război în Ucraina, avem un conflict în Orientul Mijlociu şi avem România. Statul român şi România are şansa de a avea secretarul general adjunct la NATO, pe domnul Mircea Geoană. Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, cu asta se ocupă NATO, nu cu lansări de cărţi. Am înţeles. Domnul Geoană este în campanie. Domnul Geoană va candida. Eu nu sunt ironic, dar eu presupun că românii aşteaptă în primul rând de la mine să vorbesc de ce fac la Guvern. Dar, eu cu domnul, cu românul Mircea Geoană nu am avut nicio discuţie în ceea ce priveşte situaţia de criză de securitate în care ne aflăm. Credeţi-mă că am avut cu toţi responsabilii din domeniu.”,a afirmat Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3 întrebat în legătură cu o posibilă intenţie a lui Mircea Geoană de a candida la Preşedinţie, potrivit Agerpres.

El a adăugat că a avut discuţii pe tema securităţii „cu toată lumea, mai puţin cu domnul Geoană, românul”.

„Am înţeles. Domnul Geoană este în campanie, lansează cărţi şi lumea îl roagă să candideze. (…) Foarte bine, dar sunt ferm convins că va candida. Sunt ferm convins că domnul Geoană va candida. Foarte bine pentru democraţie”, a adăugat Ciolacu. 

 

Ciolacu, replică pentru Geoană: PSD nu va susţine un independent

 

La începutul lunii februarie, liderul social-democrat spunea că PSD nu va susține un independent la președinție, făcând aluzie la declarația lui Mircea Geoană, care a spus că lideri PSD, inclusiv Ciolacu, i-au propus să candideze pentru scaunul de la Cotroceni, susținut de Partidul Social Democrat.

Marcel Ciolacu a fost întrebat atunci dacă i-a cerut acestuia să candideze din partea PSD la alegerile prezidenţiale, aăa cum a susţinut fostul lider PSD, actual secretar general adjunct al NATO.
“După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”, a declarat ironic Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Geoană, preferatul românilor la prezidențiale

Cu toate acestea, Mircea Geoană este în topul preferințelor românilor la alegerile prezidențiale, potrivit sondajelor.
Adjunctul secretarului general al NATO se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu – 18,9%, Diana Şoşoacă – 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, la finalul lunii ianuarie.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro