marți 28 noiembrie 2023

Cioloș crede că România TV ar trebui închisă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Într-un mesaj postat pe Facebook, Dacian Cioloș, președintele partidului REPER, crede că televiziunea România TV ar trebui închisă. Potrivit acestuia, televiziunea ar fi „de propagandă rusească”.

Reacția lui lui Cioloș vine după ce România TV a dezbătut sinuciderea jurnalistei Iulia Marin. Mai mulți telespectatori, instituții media și ONG-uri au criticat vehement modul în care știrea a fost prezentată.

„România TV ar trebui închisă.

De ani de zile sunt un apărător al libertății de exprimare, al ziariștilor și al presei libere. Dar ce face România TV nu este nici presă, nici jurnalism și nu servește nici unui cetățean român în afara fugarului țepar al statului român, Sebastian Ghiță, și prietenilor lui politici sau de afaceri.

Toate instituțiile plătite din bani publici pentru a reglementa audio-vizualul românesc sunt plătite degeaba cît timp Romania TV linșează zilnic cetățeni români în suferințe medicale, se face portavoce pentru vocile Rusiei în România și depășește toate limitele libertății de exprimare incitând la ură și discriminare.

Guvernele care au plătit bani publici acestei organizații se fac vinovate de creșterea acestui monstru de propagandă și manipulare.

Orice politician care va merge la emisiunile acestui post de propagandă rusească va fi părtaș la modul brutal și iresponsabil în care moderatorii România TV au călcat în picioare memoria unei femei în suferință”.

În ședința din 25 aprilie, Consiliul Naţional al Audiovizualului va analiza două emisiuni difuzate de postul România TV. În ambele s-a vorbit despre jurnalista Iulia Marin, decedată recent, şi despre persoanele cu probleme de sănătate mintală.

CNA va analiza toate sesizările primite.

Jurnalista Iulia Marin a murit la vârsta de 32 de ani, după o luptă cu o suferinţă psihică.

Ziarul Libertatea a lansat un apel împotriva „discursului urii” din emisiunile România TV. La acest apel s-au alăturat peste 600 de redacţii, jurnalişti, medici, profesori, artişti.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro