„Cioloș, o propunere mai bună decât Orban pentru funcția de premier”

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat vineri, 23 octombrie, ca Dacian Ciolos este propunerea mai bună decat Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru, dacă ambele partide vor ajunge să colaboreze la guvernarea țării.

USR va intră la guvernare și va intră la guvernare cu mandat de reformă. Vrem un premier cu mandat de reformă. Nimeni nu are un cec în alb din partea noastră, în primul rând că partid care intrăm acum în niște alegeri, USR-PLUS vrea să dea premierul. Asta să fie foarte clar, noi cu gândul acesta intrăm în alegeri și facem tot ce ține de noi să ne convingem electoratul că noi suntem singură variantă, singurul partid care vrea într-adevăr o reformă, o reformă de care statul într-adevăr are atât de mare nevoie. Dincolo de asta, așa cum spuneam, e prea devreme acum să căutăm funcții și să impărtim guvernarea. Vrem un parteneriat corect, onest”, a afirmat Ionuț Moșteanu la Digi24.

PNL si USR s-au acuzat reciproc că au contribuit alături de PSD la desemnarea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Chestionat dacă își menține declarația potrivit căreia Ludovic Orban este un mincinos, Moșteanu a răspuns: „Eu vreau un parteneriat și noi vrem un parteneriat onest, loial, deschis de guvernare. Domnul Orban, din punctul meu de vedere, pe mine m-a dezamăgit pentru că a mințit miercuri dimineată când a spus niște lucruri total neadevărate, știa că sunt total neadevărate”.

Comentează pe FACEBOOK