joi 7 decembrie 2023

Cîțu, amenințat cu demiterea de USR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Conflictul din colaiția de guvernare nu pare să se sfârșească prea curând. Supărați că premierul Florin Cîțu îi tot amenință su remanierile pe miniștrii Cristian Ghinea, Cătălin Drulă și Stelian Ion, USR-iști îl avertizează pe șeful guvernului cu demiterea.

Deputatul USR Iulian Bulai a declarat, marți, că Florin Cîțu este la rândul său evaluat în coaliție și poate fi schimbat din funcție dacă nu încetează cu amenințările.

„Daca colegii din PNL in frunte cu dl Citu nu se linistesc cu acest joc al santajului si amenintarilor ca ba il remaniaza pe Ghinea, ba il remaniaza pe Stelian Ion, ba pe Catalin Drula, da, cine trebuie sa plece nu e niciunul din ministrii nostri care isi fac treaba, ci (trebuie sa plece) premierul care nu poate fi un lider sa ii adune pe toti. Nu merge cu amenintari cu bau-baul pentru fiecare ministru USR. USR PLUS este adultul din cameră, USR PLUS este factorul de stabilitate din aceasta guvernare, premierul sa inceteze sa mai ameninete colegii ministri din guvern. Daca nu se linistesc aceste presiuni si amenintari, mai degraba pleaca altcineva”, a declarat Bulai, la Antena 3.

De asemenea, ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, marți, întrebat dacă se simte că ar fi remaniabil, că orice ministru este remaniabil și a adăugat: ”Primul ministru însuși este supus unei evaluări din partea Parlamentului și poate fi schimbat. Nu se pune problema deocamdată”.

Nu doar Cîțu l-ar vrea plecat pe Stelian Ion de la Justiție, ci și președintele Klaus Iohannis. Deocamdată, Stelian Ion este susținut de liderii USR PLUS, iar o încercare de remaniere fără acordul partidului său ar putea provoca o criză guvernamentală mult mai profundă decât în cazul îndepărtării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro