miercuri 28 februarie 2024

Cîțu, despre tăierea salariilor bugetarilor: Solidaritate!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Costul crizei generate de pandemia de coronavirus trebuie plătit de toată lumea, a spus ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu a făcut această declarație întrebat de jurnaliștii Hotnews dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor, pe modelul 2010 al crizei economice.

Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul din care provenim. Repet, este o părere personală”, a spus Cîțu.

Cîțu a ținut să puncteze faptul că părerea este personală și că decizia sa ar putea nici să nu fie băgată în seamă de Guvern.

Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Amintim că o primă inițiativă de economisire a banilor de la buget a fost făcută azi de liderii de grup ai PNL.

Aceștia au depus un amendament care prevede  impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

Mai exact, liberalii cer impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4.000 de lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 de lei şi cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 de lei. (Detalii AICI)

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro