luni 17 iunie 2024

Cîțu, dispus să elimine importurile de gaze din Rusia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Florin Cîțu a recunoscut că sancționarea Rusiei va presupune eforturi financiare și mai mari pentru România, dar măsurile convenite la nivel european trebuie respectate, susține fostul premier. Președintele PNL a afirmat că, de fiecare dată când facem comerţ cu Rusia, susţinem un regim totalitar care pentru noi poate reprezenta un risc în viitor, menţionând că susţine sancţiuni mai dure pentru Rusia.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă  România va susţine măsura de a nu mai face importuri de petrol şi gaz din Rusia.
“Am cerut toate schimburile comerciale cu Rusia. De fiecare dată când facem comerţ cu Rusia şi cumpărăm de acolo, bineînţeles că susţinem un regim totalitar care pentru noi reprezintă un risc în viitor. Am susţinut aceste măsuri. Până la urmă este decizia coaliţiei, dar eu personal susţin sancţiuni mai dure pentru Rusia şi vedeţi că acesta este trendul la nivel global. Există costuri pentru toate ţările, dar îşi asumă şi liderii importanţi la nivel global, lideri cu viziune, îşi asumă aceste lucruri pentru că este vorba despre viitorul nostru, despre siguranţa noastră pe viitor”, a explicat liderul PNL.
Întrebat dacă activele băncilor ruseşti sau ale firmelor au fost îngheţate în România, Florin Cîţu a răspuns: “Aici Ministerul Finanţelor trebuie să comunice mai mult şi mai bine. Mi se pare ilar că în România care în tot acest timp noi ştim că sunt investitori ruşi în România, ştim că sunt tot felul de influenţe, am tot vorbit de propaganda pro-rusă şi dintr-o dată nu îi găsim, nu ştim unde sunt. Aici trebuie mai multă transparenţă şi mai mult curaj din partea instituţiilor statului român pentru că se vede că în Europa există curaj şi se iau aceste măsuri”.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro