miercuri 28 februarie 2024

Cîțu: O criză pentru care nu există lecţii din trecut

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, transmite, joi, că autoritățile își propun, prin măsurile luate, ca economia să repornească imediat ce starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis se va fi încheiat.

Cîțu atrage avertizează însă că această criză este una atipică, pe două planuri: cel medical ș cel financiar.

„Am decis să ies mai des să explic cum văd eu lucrurile. Este o criză atipică, o criză economică ce se suprapune unei crize de sănătate. Nu cred că există cineva care a mai trecut prin aşa ceva deci nu există lecţii pe care să le fi avut din trecut. Ne putem inspira din crizele trecute, dar nu ştiu dacă totul va funcţiona. De aceea măsurile pe care le luăm poate că nu sunt perfecte, dar suntem gata să venim cu măsuri noi imediat, în funcţie de cum vedem impactul în economie”, a afirmat ministrul Finanţelor, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

El a explicat, de asemenea, că măsuri precum susţinerea IMM-urilor prin oferirea de finanţare ieftină sau şomajul tehnic au fost adoptate şi de alte state ale Uniunii Europene și a reamintit că pachetul de măsuri prezentat miercuri reprezintă un efort bugetar de 2% din PIB.

„Suntem pregătiţi să venim şi cu alte măsuri în funcţie de cum va evolua situaţia în perioada următoare. Vom returna TVA pentru companii foarte rapid, este vorba despre o injecţie de 10 miliarde de lei în martie şi aprilie. Companiile au nevoie de lichidităţi să facă plăţi, să plătească facturi, să plătească furnizori, să plătească angajaţii, cele care funcţionează, şi nu vrem ca noi să fim o piedică. Vom face tot ce ţine de noi pentru a reduce impactul asupra economiei în această perioadă. Guvernul este solidar cu toţi întreprinzătorii din România, cu toţi angajaţii şi cerem acelaşi lucru de la toţi românii”, a subliniat ministrul Finanţelor.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro