luni 17 iunie 2024

Cîțu, propunerea de premier cu care PNL merge la Cotroceni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE – Conducerea PNL a decis, vineri, să nu facă nicio propunere de premier la Cotroceni, dacă nu strâng o majoritate parlamentară în jurul lui Florin Cîțu. În cazul în care se va realiza o majoritate, propunerea de premier a partidului va fi Florin Cîțu.

Biroul executiv al PNL a decis, joi seara, cu unanimitate de voturi, ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier pe care partidul o va prezenta la consultările de la Cotroceni.

Delegaţia care va participa la consultările cu şeful statului va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu, anunță News.ro.

”Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL”, au transmis, joi seară, liberalii.

„Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis, în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Naţional al PNL, pentru funcţia de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, să fie preşedintele PNL, Florin Cîţu”, au mai precizat peneliștii.

Tot joi seară, USR a anunţat că delegaţia care va participa la consultările de luni de la Cotroceni. Delegaţia va fi condusă de preşedintele partidului, Dacian Cioloş, care va fi însoţit de Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea. USR-iștii sunt de acord cu un premier PNL, altul în afară de Cîțu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, la Cernavodă, că va începe consultările cu partidele, pentru formarea unui nou Guvern, luni, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro