miercuri 29 noiembrie 2023

Ciucă a confirmat intenția României de a ajuta Ucraina militar

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

România ar putea trimite echipament militar Ucrainei. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, prin care se modifică legea, astfel încât să poată fi trimise arme şi echipament Ucrainei, că în acest moment, legea este în analiză.

Totodată, premierul a infirmat zvonurile privind pregătirea soldaţilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români implicaţi în războiul din Ucraina, așa cum speculează autoritățile de la Moscova.

”În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a spus premierul, potrivit News.ro.

Premierul a fost întrebat şi dacă confirmă declaraţiile din partea rusească potrivit cărora există mulţi mercenari români în Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că ”este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei. 

”Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul. 

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro