sâmbătă 22 iunie 2024

Ciucă, către premierul Poloniei: Ne bazăm pe dvs în privința Schengen

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, marţi, la Palatul Victoria, cu onoruri militare, pe prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, aflat în vizită oficială în România. 

”Întâlnirea de astăzi şi, mai ales, agenda comună diversă şi complexă oferă o nouă dovadă a dezvoltării remarcabile pe care cooperarea bilaterală multisectorială dintre România şi Polonia a înregistrat-o de-a lungul ultimilor ani, având ca fundament parteneriatul strategic dintre ţările noastre, care a fost semnat în anul 2009.

Totodată, reuniunea de astăzi demonstrează determinarea noastră de a urmări extinderea cooperării bilaterale în cadrul agreat al planului de acţiune 2022-2026, precum şi intenţia fermă de aprofundare a coordonării româno-polone în plan regional european şi euroatlantic”, a spus premierul Nicolae Ciucă în şedința comună cu Mateusz Morawiecki.

Șeful Guvernului i-a transmis omologului său că România continuă să ne bazeze pe mesaje şi demersuri din partea guvernului său, astfel încât procesul de extindere a Spaţiului Schengen să rămână pe agenda de priorităţi a Uniunii Europene pentru acest an.

”Pentru România, ca şi pentru Polonia, convergenţa în interiorul Uniunii şi crearea de oportunităţi egale de dezvoltare pentru statele membre sunt obiective deosebit de importante.  Am adresat, de asemenea, mulţumiri omologului meu pentru sprijinul pe care ni l-au acordat Polonia şi Guvernul polonez în demersul nostru de aderare la Spaţiul Schengen. Continuăm să ne bazăm pe mesaje şi demersuri din partea guvernului dvs., astfel încât acest proces de extindere a Spaţiului Schengen să rămână pe agenda de priorităţi a Uniunii Europene pentru acest an şi, desigur, pentru noi este un obiectiv guvernamental pe care ne dorim să îl atingem anul acesta”, a spus Nicolae Ciucă, în discurs.

viewscnt

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro