luni 17 iunie 2024

Ciucă cere „concluzii concrete” privind infecțiile nosocomiale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă cere Ministerului Sănătății să îi prezinte „concluzii concrete” privind situația infecțiilor nosocomiale din spitale până la finalul săptămânii viitoare. Totodată, Ciucă vrea și un plan național de combatere a acestor infecții.

Reacția acestuia vine după ce Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat în weekend că 5 pacienţi care au contractat infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice au murit în secţia ATI a Spitalului Judeţean Târgu Mureş, iar această secţie a fost închisă.

„Un subiect oarecum, nu oarecum, este un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Târgu Mureş au fost anunţate cinci decese la Spitalul Judeţean din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, patru bebeluşi au decedat la Cluj Napoca, se pare că din aceeaşi cauză.

Cer Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

”Ca atare, doamna secretar de stat (Adriana Pistol – n.red.), vă rog la nivelul ministerului, în urma acestei analize, să fim în măsură să procedăm şi la întocmirea unui plan naţional de combatere a nosomialelor”, i-a cerut Nicolae Ciucă Adrianei Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro