duminică 14 iulie 2024

Ciucă: Cum vrem să arate România peste 10-20 de ani?

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, a declarat, miercuri, că România este o ţară sigură datorită Armatei şi a NATO, la care a aderat în urmă cu 20 de ani. Ciucă spune că astfel ţara noastră a devenit o sursă de securitate în regiune şi un pilon esenţial al NATO la Marea Neagră. Liderul PNL mai adresat și o întrebare tuturor românilor: cum își doresc să arate România peste 10-20 de ani?

 

Ciucă: Cum vrem să arate România peste 10-20 de ani?

„România este o ţară sigură. Da, asta spunem astăzi datorită armatei României şi datorită Alianţei la care am aderat în urmă cu 20 de ani. Aceasta este una dintre cele mai mari realizări pe care România le-a făcut în ultimele decenii. România a arătat lumii întregi cum o ţară trecută prin decenii de comunism şi de tranziţie dificilă a reuşit să se transforme într-o democraţie consolidată şi într-un aliat de încredere al NATO.”, a afirmat Ciucă, la evenimentul „România – NATO, 20 de ani”, organizat de Ministerul Apărării Naţionale.

Nicolae Ciucă a spus că aderarea la NATO a reprezentat pentru ţara noastră „începutul transformării şi al efortului întregii societăţi de a deveni mai bună şi mai dreaptă”, scrie Agerpres.

Preşedintele Senatului a arătat că, odată cu aniversarea a 20 de ani de NATO, România încheie o etapă şi are nevoie de „un nou proiect de ţară care să răspundă provocărilor prezentului şi să definească viitorul”.

„Trebuie să ne întrebăm cum vrem să arate România peste 10 sau peste 20 de ani. În interiorul acestui proiect de ţară putem să ne gândim la următorii 10 ani ca la un deceniu al siguranţei pentru România şi pentru români. Nu includ aici doar creşterea capacităţii de apărare şi investiţia în industria de apărare, ci toate elementele care fac o societate puternică. Cred că România viitorului este una cu instituţii democratice solide, capabile să ofere siguranţă la nivelul întregii societăţi. România viitorului este un pol de independenţă energetică, excelează în inovaţie şi tehnologie, pune accentul pe educaţie şi pe combaterea dezinformării şi, mai ales, investeşte în oameni şi în potenţialul lor”, a mai menţionat Nicolae Ciucă.

 

Ciucă: Sunt mândru că România contribuie la apărarea Ucrainei 

El a subliniat că ţara noastră este, în prezent, în prima linie a sprijinului pentru Ucraina.

„Sunt mândru că România contribuie la apărarea Ucrainei şi dă dovadă de solidaritate. Este un lucru corect. Acţiunile sunt cele care arată adevărata faţă a aliaţilor, iar în acest caz acţiunile vorbesc pentru România. Dacă vrem ca pacea să revină pe continentul nostru, dacă vrem să lăsăm generaţiilor următoare o lume mai sigură, bazată pe respect pentru regulile internaţionale.Trebuie să dăm Ucrainei tot ce are nevoie, nu doar să se apere, ci să câştige. De victoria Ucrainei depinde spre ce fel de viitor ne îndreptăm.”, a mai spus Ciucă.

La eveniment au mai participat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

CITITI SI: Iohannis: Candidatura mea la NATO, o aspirație legitimă

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro