duminică 10 decembrie 2023

Ciucă dă vina pe marii contribuabili pentru gaura la buget

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a dat vina joi pe marii contribuabili pentru deficitul de colectare la bugetul de stat.

„Am luat decizia ca la nivelul Guvernului, sigur o decizie discutată și în Coaliție, să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit.

Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care la finalul primului trimestru am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat și în același timp dau o sarcină instituțiilor să facă în așa fel încât să asigure colectarea acestor venituri.(..)

Este o problemă a noastră, a Guvernului, pe care o rezolvăm, și am vrut ca măsură de siguranță prin aceste măsuri pe care le vom aproba săptămâna viitoare, după ce vom avea o decizie în Coaliție, să ne asigurăm că nu ieșim din ținta de deficit”, a declarat Nicole Ciucă la începutul ședinței de guvern de joi, potrivit Hotnews.

Premierul a mai spus că măsurile ce urmează a fi luate nu vor afecta salariile și nu se vor introduce taxe și impozite noi.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro