duminică 3 martie 2024

Ciucă: Dacă vrem să reușim, trebuie să retrezim sentimentul de unitate naţională

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă afirmă vineri că, dacă vrem să reuşim în obiectivele de ţară pe care ni le propunem, trebuie să retrezim sentimentul de unitate naţională.

”Am participat în această dimineaţă la summit-ul RePatriot, o iniţiativă extraordinară care aduce împreună români din diaspora. Ştiu că zicala pe care o au în inimă românii cu dorul de ţară este ”fie pâinea cât de rea, tot mai bună e în ţara ta”. Dar scopul nostru trebuie să fie acela de a face ca pâinea de aici să nu mai fie deloc rea. Iar asta se poate, pentru că România oferă acum oportunităţi economice solide şi are potenţialul de a ajunge, până la finalul anului 2027, la un PIB de 500 miliarde euro, aproape dublu faţă de aproape 300 miliarde euro, cât este în prezent”, afirmă Ciucă într-o postare pe Facebook.

Preşedintele PNL spune că ”dacă vrem să reuşim în obiectivele de ţară pe care ni le propunem, trebuie să retrezim sentimentul de unitate naţională, pentru că avem tot ce ne trebuie pentru a reuşi”.

”România nu este o ţară blazată, România este o ţară cu blazon, iar românii sunt oameni cu blazon. Ca să dovedim asta, trebuie să avem încredere în noi şi deschidere la dialog. Le-am spus românilor plecaţi că, pentru noi, cei din ţară, succesul lor este îmbucurător şi ne mândrim cu ei. Pe de altă parte, ne întristează faptul că nu sunt acasă. Din acest motiv, avem obligaţia de a face totul pentru ca România să ajungă o ţară din care nimeni să nu îşi mai dorească sau să nu mai fie nevoit să plece. Pentru că, oriunde în lume ne-am afla, acasă e doar aici”, a mai transmis preşedintele Senatului.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro