luni 17 iunie 2024

Ciucă, despre Ordonanța austerității: Oamenii să nu se sperie!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre Ordonanța austerității, că românii nu au motive să se sperie, fiind mai degrabă măsuri „de cumpătare”. Despre supraimpozitare, Ciucă a negat că s-ar fi discutat despre o asemenea variantă și în mediul privat.

Amintim că ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Attila, a admis miercuri la Guvern că au existat discuții în Coaliție privind supraimpozitarea în sistemul privat.

„Este a nu știu câta oară când repet că această masură nu a cuprins și mediul privat atunci când au avut loc discuțiile.

De atunci până acum urmează să aibă loc analize la nivelul structurilor de specialitate și când vor veni cu propunerile și cu elementele de consecințe și efecte pe care le vor produce vom lua o decizie. Până acum nu avem datele.”, a declarat premierul.

Potrivit premierului, „măsurile avute în vedere atât cu chibzuirea cheltuielilor bugetare cât și cu creșterea gradului de colectare vizează tocmai încadrarea în ținta de deficit”.

„Nu am luat nicio decizie. Nu trebuie să venim cu anumite informații care nu au altă menire decât să sperie oamenii, ori oamenii nu au de ce să se sperie.

Suntem pe un trend ascendent, România are creștere economica previzionată si pentru anul acesta și măsurile sunt unele de cumpătare, nu de a-i afecta pe oamenii.

Măsurile urmează să fie prezentate de Ministerul Finanțelor, după le analizăm în Coaliție și apoi venim la aprobare în Guvern.”, a mai declarat Ciucă, potrivit hotnews.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro