sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Ciucă: Războiul nu s-a încheiat, din păcate

CITEȘTE ȘI:

spot_img

„Războiul nu s-a încheiat, din păcate, iar noi vom continua să oferim sprijinul nostru Ucrainei şi refugiaţilor”, a transmis, vineri, premierul Nicolae Ciucă, la prezentarea Raportului privind eforturile şi realizările României în domeniul asistenţei umanitare a refugiaţilor, al drepturilor copilului şi al altor categorii vulnerabile. „Trebuie să avem o abordare orientată pe măsuri de integrare temporară sau pe termen mediu şi lung”, a mai spus șeful guvernului.

„Ne-am asumat din prima clipă rolul de partener de încredere european şi internaţional, care nu numai că delimitează războiul de pace şi stabilitate, dar a oferit şi cele mai importanţe coridoare, la propriu şi la figurat, de sprijin internaţional pentru Ucraina, punând la dispoziţie infrastructura noastră naţională rutieră, feroviară, fluvială şi maritimă.
Solidaritatea noastră s-a transformat în sprijin concret şi, în primul rând, pentru că am înţeles drama prietenilor şi vecinilor noştri ucraineni”, a explicat Ciucă.
‘Pornind de la nevoia lor de ajutor, am generat o viziune şi o strategie clară de răspuns la criza refugiaţilor, bazată pe două faze de intervenţie: intervenţia de urgenţă şi cea de-a doua, răspunsuri pe termen mediu şi lung pentru integrarea refugiaţilor, care a presupus o colaborare extinsă cu toţi partenerii sociali de tip ”all society response”. România a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a adoptat un plan naţional de măsuri de incluziune şi protecţie a refugiaţilor pe termen mediu şi lung şi a propus statelor europene un model de leadership şi coordonare la nivel politic în domeniul integrării refugiaţilor, concretizat în „Platforma de la Bucureşti”, care oferă spaţiul de dialog la nivel înalt pentru această situaţie umanitară fără precedent.”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro