luni 17 iunie 2024

Ciucă se aşteaptă ca România să adere la Schengen în acest an

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă aşteaptă ca România să adere la Schengen în acest an. Acesta a declarat pentru Bloomberg că se așteaptă ca Bruxelles-ul să renunțe la Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV) pentru ţara noastră.

„Tot ceea ce am făcut de când a început conflictul din Ucraina arată că suntem pregătiţi să devenim membru Schengen”, a spus Ciucă, referindu-se la spaţiul UE fără controale la frontiere. „Chiar ne aşteptăm ca toţi ceilalţi lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut”.

Referindu-se la războiul din Ucraina, a spus că acesta deschide o falie între statele libere şi cele autocrate şi a apreciat că NATO trebuie să se pregătească pentru o desfăşurare de lungă durată pe flancul estic.

Deşi nu crede că Rusia va ataca o ţară NATO – declanşând un conflict deschis – războiul actual a confirmat avertismentele vechi de mai bine de un deceniu din partea membrilor estici ai alianţei potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin este hotărât să recupereze teritoriul odată controlat de Uniunea Sovietică.

”Se pare că situaţia de acum recreează acea fisură dintre civilizaţia occidentală şi civilizaţia estică – între ţările libere, democratice şi regimurile autocratice”, a subliniat el.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro