sâmbătă 22 iunie 2024

Ciucă și Iohannis au discutat despre renegocierea PNRR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat marți, la Parlament, că a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre renegocierea PNRR. De asemenea, s-a discutat și pe tema sistemului de pensii din România, ținând cont de faptul că PSD insistă pentru majorarea acestora, mai exact social-democrații vor creșterea procentului până la 11,7% din PIB pentru pensii.

”La discuţia pe care am avut-o, cu domnul preşedinte, cu fiecare ministru în parte, s-au discutat mai multe subiecte, a fost şi acesta. Şi atunci am fost destul de clari în ceea ce priveşte posibilitatea de renegociere. E adevărat, domnul ministru a prezentat şi atunci şi a discutat şi cu mine că acest procent de 9,4% nu ar fi suficient, suntem cu toţii de acord cu el, dar am stabilit să se demareze procesul de reformă a pensiilor, în general şi după aceea vom…” a spus premierul, potrivit Hotnews.
Ciucă a ținut să precizeze că nu s-a luat o decizie în acest sens.
Întrebat şi dacă ministrul Muncii are libertate de a începe renegocierea PNRR, prim-ministrul a precizat: „În discuţiile pe care le-am avut la Bruxelles pe acest subiect aţi văzut că s-a şi vehiculat un termen ca, începând cu anul 2023, să poată fi rediscutate anumite elemente din PNRR. De ce 2023? Pentru că, la Comisie, discuţia a fost în felul următor: haideţi să vedem ce se întâmplă şi ce realizaţi până în anul 2023, să rezulte foarte clar linia pe care urmaţi, astfel încât să atingeţi obiectivele şi ţintele din PNRR, dar după ce avem acest bilanţ de etapă, să putem să discutăm parte din jaloanele şi ţintele din PNRR. Oricum, Guvernul este angajat astfel încât să facă această reformă, astfel încât românii să poată să beneficieze de venitul cuvenit”.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro