duminică 21 aprilie 2024

Ciucă susține că avem nevoie de un nou proiect de țară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat, miercuri, că România are nevoie de un nou proiect de țară. Ciucă este de părere că reprezentanţii clasei politice trebuie să fie „pionierii acestei schimbări„. 

 

Ciucă: Avem nevoie de un nou proiect de țară

 

 „Cred că România viitorului este una cu instituţii democratice solide, capabilă să ofere siguranţă economică şi socială şi în comunităţi, este un pol de independenţă energetică, investeşte în inovaţie şi tehnologie, dar, mai ales, investeşte în oameni şi potenţialul lor.„, a  transmis Ciucă într-un mesaj video adresat participanţilor la o reuniune internaţională, care a început miercuri la Bucureşti.

Este vorba despre „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, organizat de Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României şi Institutul Naţional de Statistică (INS).

România a încheiat cu succes o etapă din parcursul european, am reuşit reducerea decalajelor de dezvoltare în interiorul Uniunii Europene, am început să fim eficienţi în atragerea fondurilor europene, am construit proiecte, de la autostrăzi şi drumuri mai bune la investiţii esenţiale în spitale şi în educaţie. Acum câteva zile am marcat un moment istoric – ţara noastră a devenit membră Schengen cu frontierele aeriene şi maritime şi ne vom lupta ca aderarea României să fie una deplină cât mai curând. Chiar şi acolo unde nu am reuşit tot ce ne-am propus ştim ce avem de făcut în continuare.„, a declarat Ciucă, posibil candidat la alegerile prezidențiale.

 

Ciucă: România se află la un moment de răscruce

 

El a evidenţiat că ţara noastră este un partener de încredere în NATO şi UE.

România contează în lume şi avem un cuvânt de spus, dar ne aflăm într-un moment de răscruce. (…) Suntem în faţa unei serii de provocări şi crize globale pe care trebuie să le confruntăm cu realism, de la securitate şi apărare la dezvoltarea de noi tehnologii, de la siguranţa cetăţeanului la sănătatea publică, de la schimbări demografice la criza climatică. Fereastra de oportunitate este una restrânsă, va trebui să acţionăm rapid la nivel global. (…) Pentru a naviga cu succes în următorul deceniu, pentru a transforma provocările în oportunităţi sunt necesare două ingrediente – viziune şi leadership. Acest eveniment reuneşte lideri, experţi din cele mai importante domenii, care pot oferi direcţie, viziune şi soluţii”, a completat preşedintele Senatului, conform Agerpres.

 

CITITI SI: Ciucă: Timpul este scurt și oamenii sunt cum sunt

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro