vineri 14 iunie 2024

Ciucă tranșează problema: Fără circ politic

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri în cadrul Congresului PPE că PNL se află într-o coaliţie care dovedeşte că politica naţională şi europeană este o prioritate, iar „circul politic” nu își mai are sensul, pentru că românii s-au săturat de scandaluri mediatice.

”Prin evenimentul din aceste zile, PNL îşi reconfirmă rolul de partid pro-european, militând în toată istoria sa împotriva izolării României în Europa şi în lume. Astăzi, aici, avem o nouă reconfimare că tradiţia liberală revigorează destinul neamului nostru. PNL arată astăzi lumii şi ţării că România contează, are un cuvânt de spus, poate deveni un loc unde se gândesc şi se scriu noi platforme politice”, a declarat Nicolae Ciucă în cadrul Congresului PPE, transmite News.ro.

Preşedintele PNL: politica Liberală aste în continuare coerentă cu vocaţia sa naţională şi europeană

”Ne continuăm istoria scriind cartea prezentului şi a viitorului, motiv pentru care, a fi liberal înseamnă a fi mereu în pas cu timpul. Mesajul nostru proeruropean este şi în sprijinul a peste 4 milioane de compatrioţi care locuiesc în spaţiul UE şi al Marii Britanii. Destinul şi viitorul românilor este Uniunea Europeană şi acest fapt trebuie să ne inspire pe toţi, politicieni, formatori de opinie, cetăţeni indiferent de naţionalitate”, a spus liderul liberal.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că ”orice alt tip de mesaj care contestă valoarea politică a Uniunii Europene şi care doreşte să coboare barierele neîncrederii este îndreptat împotriva românilor care şi-au făcut un viitor în UE”.

”Guvernarea liberală şi apoi coaliţia actuală au adus foarte multe resurse materiale pentru proiectele din ţară. Doar să ne gândim la subvenţiile din agricultură şi la şansele pe care le-au avut mulţi compatrioţi care au decis să se reîntoarcă în ţară”, a ţinut să precizeze el. Ciucă a mai spus că ne aflăm într-o coaliţie care dovedeşte că politica naţională şi europeană este o prioritate.

Ciucă: Oamenii nu mai doresc circ politic, vor rezolvarea problemelor

”Era necesar să identificăm soluţii pentru a nu ne diviza şi mai mult în societate. Avem idei politice diferite dar respectul şi buna comunicare ne vor ajuta să găsim modalităţile de a guverna într-o perioadă dificilă. Trebuie să învăţăm din lecţiile trecutului şi să evităm o politică a urii şi să devenim constructivi. Oamenii nu mai doresc circ politic, vor rezolvarea problemelor care devin o povară pentru mulţi dintre ei”, a subliniat Ciucă.

”Nu trebuie să pretindem să fim votaţi, trebuie să convingem că merităm să fim votaţi. Pentru a câştiga alegerile, avem nevoie să câştigăm încrederea cetăţenilor, fără a le oferi speranţe false. Avem nevoie de o politică onestă, pentru a-i asigura pe votanţii noştri că suntem un partid cu conştiinţă şi avem voinţa de a ne ocupa de nevoile lor pentru a conduce România”, a mai spus preşedintele PNL.

CITIȚI ȘI: Ciucă, despre Schengen: Vom avea o decizie în documentul final al Congresului PPE

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro