duminică 26 mai 2024

Ciucă: Vremea urii între partide a trecut/ Suntem la nivel cu Portugalia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, joi, în plenul reunit al Camerei şi Senatului unde va fi votat programul de guvernare şi lista Cabinetului Ciolacu, că ţara noastră a ajuns la acelaşi nivel cu Portugalia şi Ungaria la puterea de cumpărare a populaţiei. Ciolacu a vorbit și despre coaliția cu PSD, afirmând că „vremea mineriadelor politice, a urii între partide a trecut”.

„În pofida dificultăţilor şi crizelor cu care ne-am confruntat din noiembrie 2021 şi până astăzi, România a mers înainte şi s-a dezvoltat. Iar rezultatele guvernării pe care am avut cinstea să o conduc sunt evidente şi susţinute de cifre. Vă reamintesc PIB pe locuitor în România, calculat la paritatea puterii de cumpărare, a ajuns în 2022 la 77% din media Uniunii Europene. Astăzi, România este la un nivel cu Portugalia şi Ungaria la puterea de cumpărare a populaţiei. Şi cred că vom ajunge la 80% din media UE pentru intervalul 2024-2025, dacă aşa cum s-a angajat domnul Marcel Ciolacu, guvernarea va reuşi să îşi menţină obiectivele şi liniile de efort pentru îndeplinirea acestora”, a afirmat Ciucă.

Acesta a mai precizat că o altă mare semnificaţie a votului de astăzi este implementarea rotativei la guvernare, convenite în noiembrie 2021.

„Este un act politic fără precedent în România. Un act care va marca şi o schimbare de mentalitate la nivelul clasei politice: a venit vremea colaborării dincolo de ideologii pentru dezvoltarea României, pentru binele fiecărui român. Eu cred cu tărie că vremea mineriadelor politice, a urii între partide a trecut. Este vremea măsurilor şi soluţiilor pentru oameni sub culorile drapelului României, nu ale partidelor”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro