duminică 14 iulie 2024

Clotilde lasă fără apă caldă mai mult de 20.000 de apartamente

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Începând de luni, peste 20.000 de apartamente din Sectorul 1 şi Sectorul 6 vor rămâne fără apă caldă. Clotilde Armand refuză să pună pe ordinea de zi bugetul companiei CET Griviţa.
Acuzațiile vin din partea reprezentanţilor PNL Sector 1. Aceștia îi cer lui Clotilde convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local.
Deși proiectul de buget a fost depus la Primăria Sectorului 1 încă din luna februarie, a rămas blocat în sertarul primarului Armand, arată comunicatul de presă al PNL Sector 1.
Compania a cerut în repetate rânduri aducerea la vot în Consiliu Local, conform legii, a bugetului, explicând de fiecare dată consecinţele acestui blocaj.

„Clotilde Armand a ales, încă o dată, să pună propriile orgolii şi calcule politice mai presus de interesul cetăţenilor şi trimite zeci de mii de bucureşteni în Evul Mediu din punct de vedere al utilităţilor de bază: apă caldă şi căldură. CET Griviţa este o companie care deserveşte peste 20.000 de apartamente din două sectoare, 1 şi 6, are o instalaţie modernizată care produce, în cogenerare, energie termică şi electrică. Cu toate acestea, Armand alege să o închidă şi să irosească, din nou, banii bucureştenilor. CET Grivita este singurul CET din Bucureşti care deţine Autorizaţie Integrată de Mediu şi deţine toate avizele necesare activării pe piaţa de energie: producţie, distribuţie etc. În plus, asigură venitul pentru aproape 100 de familii, care astăzi se întreabă ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. Niciunul dintre aceste argumente nu a fost mai puternic decât mixul de orgoliu, incompetenţă şi rea-voinţă. O somăm pe Clotilde Armand să convoace URGENT şedinţa de consiliu local pentru a rezolva rapid această problemă”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, conform sursei citate.

CET Griviţa a trimis multiple modificări de încetare a activităţii pe termen nelimitat, toate rămase fără răspuns. 

Situaţia este cauzată exclusiv de refuzul lui Armand.

În anul 2018, a fost aprobată modernizarea instalaţiei CET Griviţa cu fonduri de la bugetul local al Sectorului 1.

Investiţia a fost finalizată în 2022. Deși compania a achitat o parte din investiţie din propria producţie, are datorii către furnizori şi nu are capital de lucru.

Proiectul de majorare a capitalului a fost depus în aprilie 2022, fiind blocat încă de atunci.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro