duminică 10 decembrie 2023

Colegiul de spălare a cadavrelor medicilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nu vă speriați,  n-a murit niciun medic și nu despre cadavrele lor vom vorbi! Ci despre victimele acestora, despre nenorociții care pleacă schilodiți din spitale sau direct între 4 scânduri.  Mai exact despre dreptatea pe care acestora nu le-o împarte nimeni după un act medical ratat, procedură care a ajuns aproape la ordinea zilei în spitalele mioritice. De le celebrul Ciomu încoace au fost mii de cazuri de malpraxis în spitalele din toată țara. Noi am aflat doar de cele care au fost groase rău și au ajuns la televizor. Dar oameni paradiți de doctori sunt cu duiumul.
Vă întreb pe dumneavoastră,  că eu știu răspunsul,  ați auzit de vreun medic pedepsit după ce unei femei i s-a dat foc, la propriu, pe masa de operație în spitalul Floreasca?! În afară de boss-ul-medic Beuran,  care  a rămas fără jucărie (secția de chirurgie a spitalului) n-a pățit nimeni mai nimic.  Bomboana pe coliva acestor cazuri s-a pus zilele acestea. Un copil de 4 ani merge să facă un control stomatologic într-o clinică neautorizată să presteze anestezii totale. I se aplică această procedură,  e băgat în moarte clinică, iar a doua zi după asta clinica primește o amendă și este lăsată să funcționeze în continuare. Pe bune?! Cică lucrează,  dar i s-a interzis să mai facă așa ceva… Oricum nu ar mai fi făcut nici dracu’ așa ceva acolo, deci sancțiunea ministerului e apă de ploaie.
De ce își bate joc oare statul român de cei care se încăpățanează să rămână aici?! Mereu m-am întrebat. Evident e vorba de multă corupție. Asta am înțeles cu toții.  Dar în egală măsură și de foarte multă prostie. Indolență și dezinteres. O să exemplific rămânând în domeniu. Cine ar trebui să ne apare în fața unor cazuri precum cele descrise mai sus?! Conform legii, Colegiul Medicilor din România.  Această instituție ar trebui să fie sperietoarea medicilor, de fiecare dată când aceștia tratează pacientul în dispreț,  când eludează protocoalele medicale sau când ignoră ceea ce au învățat în anii de studiu. Multe accidente se întâmplă exact din cauzele acestea.
În realitate noi toți românii știm că această instituție nu face decât să fie avocatul înverșunat al fiecărui medic acuzat de greșeli. Culmea, un avocat plătit nu de client, ci tot de noi, poporul.Colegiul spală medicii înainte chiar de expertizele procuraturii. Într-un fel e si normal, atâta vreme cât membrii Colegiului sunt și ei medici care operează,  diagnostichează și tratează pacienți.  E fix cum e cu votul pentru ridicarea imunității la parlamentari.  Toți se imaginează pe ei în acea postură,  așa că judecă strâmb.
Nu ii acuz pentru asta, însă nu pot să nu întreb,  de ce mama naibii nu schimbăm legea asta?! Dacă știm cu toții că acel Colegiu nu e bun de nimic, chiar nu putem pune ceva în loc?! Mâine pe mâna unui medic ignorant poate fi mama mea, sora unui parlamentar, nepotul unui frizer sau soția unui profesor. Toți ne vom striga apoi neputința,  în fața unui sistem care nu a răspuns și  nu răspunde pentru greșelile sale. Ajungem practic o țară a răspunderii zero, în care magistrați  fac ce vor, aleșii au imunitate, medicii sunt de nepedepsit, funcționarii publici de neconcediat.  Ce mai urmează?! Știu,  pentru unii sunt nepopulare cu așa discurs, însă nici ipocrit nu pot să fiu. Văd pe zi ce trece o societate tot mai degradată,  în care aleșii refuză cu obstinație să dea legi și pentru popor..

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro