luni 22 aprilie 2024

Comasarea alegerilor. AUR, din nou la Avocatul Poporului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

AUR reia solicitarea făcută în 29 februarie Avocatului Poporului de acontesta OUG privind comasarea alegerilor, anunţă luni formaţiunea condusă de George Simion.

Foto AUR

AUR reia solicitarea făcută Avocatului Poporului privind comasarea alegerilor

O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) formată din președintele George Simion și avocații Georgiana Teodorescu și Gheorghe Piperea a fost în data de 29 februarie într-o audiență la Avocatul Poporului, Renate Weber, pentru a-i prezenta argumentele cu privire la neconstituționalitatea proiectului de ordonanță de urgență pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu îl pregătea pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Încă de la acel moment, AUR a atras atenția că se pregătește o „mare ilegalitate” și aa solicitat doamnei Weber să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență, în momentul în care aceasta va fi adoptată.

„Suntem pe data de 11 martie, la 3 zile după ce Guvernul PSD – PNL a adoptat această ordonanță și reluăm solicitarea transmisă către Avocatul Poporului de a se adresa de îndată Curții Constituționale.”, transmite AUR într-un comunicat de presă.

Am intrat în posesia ordonanței de urgență pregătită de Ciolacu pentru comasarea alegerilor și pentru fraudarea lor. Vor să fure aceste alegeri și să ne ia șansa de a contesta la Curtea Constituțională. Nu este normal să nu avem șansa de a contesta și de a lăsa pe cineva în măsură să aprecieze dacă aceste alegeri trebuie comasate sau nu. Ei vor să dea în ultimul moment această ordonanță de urgență tocmai pentru a fura șansa opoziției să conteste la Curtea Constituțională. Sperăm să îi împiedicăm”, a declarat președintele AUR, George Simion, încă din 29 februarie.

„Sperăm ca doamna Renate Weber să se poziționeze de partea românilor, a dreptății și a democrației!”, se mai arată în comunicat.

Foto AUR

AUR cere contestarea OUG privind comasarea alegerilor 

PSD şi PNL oferă un 8 Martie de coşmar pentru democraţia din România, a precizat purtătorul de cuvânt al AUR, Dan Tanasă. „Au aşteptat o săptămână pentru a acţiona, aşa cum au făcut-o mereu de altfel, noaptea ca hoţii şi într-o zi de vineri pentru a călca în picioare ordinea constituţională din România şi toate normele unei democraţii”, a mai spus deputatul AUR. 

El a anunţat că partidul cere Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanţa comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale. 

„Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, într-o acţiune demnă de un adevărat grup infracţional organizat, au ales să meargă până la capăt cu demersul lor ilegal, neconstituţional şi antidemocratic de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Motivul? Să îşi salveze propriile scaune. Totul din cauza fricii lor faţă de AUR. Au ales metoda ordonanţei de urgenţă pentru a putea evita o contestaţie din partea partidelor din opoziţie la Curtea Constituţională. Le este teamă să stea faţă în faţă cu CCR, pentru că sunt şi ei conştienţi că actul pe care Guvernul Ciolacu l-a adoptat, sub atenta supervizare a lui Toni Greblă – actualul şef al AEP şi băiatul de casă al PSD bun în momentele cele mai dificile pentru partid, este unul profund neconstituţional”, a spus Dan Tanasă, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

CITITI SI: AUR: Moldova, stat artificial/Se cere anularea interdicției lui Simion

CITITI SI: AUR a validat candidatura lui Mugur Mihăescu la CJ Olt

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro