sâmbătă 20 iulie 2024

Comasarea alegerilor din 2024, luată în calcul de PNL

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a declarat că PNL ia în calcul comasarea alegerilor din 2024 și chiar s-a lucrat la un draft legislativ în acest sens.

„În opinia mea, rațional, de bun simț, cu argumente care merg de la partea socială, politică, financiară, mă duc la concluzia că am fi total lipsiți de rațiune dacă n-am comasa alegerile. Există scenarii de lucru și aici, ce comasezi, locale cu parlamentare, parlamentare cu prezidențiale și așa mai departe. A prefera să obosești electoratul din Romnânia, să ai un absenteism care va fi undeva la cote extraordinar de mari, a avea o putere pe următorii 4 ani care să-ți facă reforme în acești 4 ani de liniște fără alegeri nelegitimată de votul românilor, ar fi o catastrofă”,a  spus Gorghiu la Europa Fm.

„Dacă până în luna iunie cel târziu adoptăm aceste legi care presupun suprapunerea alegerilor, atunci nu avem niciun fel de impediment. (…) N-aș putea spune că sunt pași concreți, PNL a făcut această propunere în interiorul coaliției de a se gândi coaliția la eventualitatea suprapunerii alegerilor, avem și niște drafturi de proiecte legislative care merită discutate, au fost analizate și din punct de vedere constituțional ele stau în picioare, dar consensul trebuie să existe în această coaliție pentru a se ajunge la implemetarea acestor idei.”, a adăugat președintele interimar al Senatului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro