miercuri 28 februarie 2024

Ce au cerut USR, PMP și UDMR la Cotroceni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Dan Barna a declarat, miercuri, la ieșirea de la consultările de la Cotroceni, că propunerea USR-PLUS pentru funcția de premier este Dacian Cioloș.

”Este nevoie de o colaborare onestă mai largă pentru a scoate România din criză. USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare, cu miniştri, ca să implementăm politicile pe care Alianţa USR-PLUS le susţine în spaţiul public. Premierul desemnat trebuie să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi.  L-am propus pe Dacian Cioloş. Preşedintele a luat act, se va gândi până la finalul zilei. L-am întrebat pe preşedinte pentru planul pentru perioada următoare, nu a oferit o soluţie, a rămas rezervat”, a declarat Barna.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că Uniunea susţine un guvern de coaliţie şi nu doreşte alegeri anticipate.

„Cea mai bună soluţie ar fi un guvern politic, un guvern care e mai mult decât un guvern PNL, un guvern minoritar. (…) Nu susţinem ideea unui guvern tehnocrat şi nu credem că un guvern minoritar monocolor ar rezista prea mult”, a arătat el în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

PMP l-a propus pe Cristian Diaconescu pentru poziția de premier, în timpul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Preşedintele partidului, Eugen Tomac, a mai spus că delegația condusă de el a făcut un apel la președinte ca o eventuală viitoare majoritate parlamentară să susțină legile privind alegerea primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300. Ambele au trecut de Senat și mai au nevoie de validarea din Camera Deputaților.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro