marți 6 iunie 2023

Continuă războiul Arafat-Rafila pentru SMURD

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Raed Arafat își continuă războiul cu Alexandru Rafila pentru SMURD. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență aduce noi argumente că această structură, de care s-a ocupat personal, trebuie să-și păstreze actualul statut și nu trebuie subordonată ministerului condus de Alexandru Rafila.

Amitnim că acest conflict a pornit după ce Rafila a declarat că SMURD ar trebui să intre în subordinea Ministerului Sănătății.

„Acest caz face parte din așa-pretinsele numai 9% din cazurile sistemului de urgență rezolvate de SMURD! Trei ani a durat pregătirea colegilor piloți și a echipelor medicale împreună și cu salvamontiștii ca să coboare cu troliul și să execute astfel de misiuni extrem de delicate. Trei ani și o implicare directă a Serviciului de Salvare Aeriană REGA din Elveția, printr-un proiect finanțat de Confederația Elvețiană”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

Secretarul de stat combate astfel o idee care ar fi fost vehiculată în comunicările oficiale ale Ministerului Sănătății, potrivit căreia serviciile SMURD au o pondere nesemnificativă, pentru că rezolvă doar 9 la sută din cazurile sistemului de urgență. Raed Arafat spune că dincolo de faptul că această cifră nu corespunde realității, raportarea este neadecvată, pentru că „se compară mere cu pere”.

„Și ne lasă de înțeles într-un comunicat al Ministerului Sănătății că SMURD este nesemnificativ, pentru că rezolva doar 9%. Lăsând la o parte că procentul este unul greșit și comparăția este făcută tendențios, chiar dacă am vorbi de 9%, fiecare viață contează”, subliniază șeful DSU. „SMURD nu intervine la codul verde, ci intervine la cazurile de cod roșu și eventual galben. Nu poți compara mere cu pere”, subliniază Raed Aradat.
Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro