joi 7 decembrie 2023

Continuă scumpirile, pe final de an

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pe final de an, românii au parte de scumpiri ce cu greu vor putea fi suportate iarna aceasta. Spre exempl, în București, prețul gigacaloriei în București crește cu 110 de lei, de la  490 de lei, la 600 de lei. Asta se traduce prin facturi mai mari de plată pentru consumul de apă caldă și căldură.

Până în prezent, Primăria nu a stabilit dacă va păstra subvenția la nivelul de anul trecut sau o va majora, scrie B1.ro.

În prezent, bucureștenii plătesc 164 de lei din prețul integral al gigacaloriei, de 490 de lei, restul fiind subvenționat de Primărie. De la 1 noiembrie, subvenția ar putea fie să rămână aceeași, ceea ce va însemna o creștere cu 67% a prețului facturilor, fie Primăria va păstra același procent pentru subvenție, iar cetățenii vor plăti mai mult cu 37 de lei gigacaloria.

Un apartament cu două camere are nevoie de 6,12 gigacalorii pentru a asigura o temperatură medie de 20 de grade Celsius în anotimpul rece. Astfel, pentru iarna 2021-2022, bucureștenii vor plăti pentru căldură și apă caldă între 1.230 de lei și 1.676 de lei pe lună.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro