luni 25 septembrie 2023

Contre PNL-PSD pe noile taxe din pachetul austerității

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Contre PNL-PSD pe noile măsuri economice. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că liberalii nu pot fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, în timp ce PSD, prin vocea vicepreședintelui Gabriel Zetea, a punctat că poate avea loc o taxare suplimentară a celor cu „venituri excesive”.

PNL nu doreşte introducerea niciunei taxe noi. Este o promisiune făcută de această coaliţie. (…) PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, putem discuta despre scoaterea unor facilităţi, putem discuta despre eficientizare şi aici mă refer la reducerea unor poziţii, ca de exemplu 11 direcţii diferite care se ocupau de persoanele vulnerabile”, a  arătat prim-vicepreşedintele PNL la Prima News, potrivit Adevarul.

Rareș Bogdan a mai vorbit de eliminarea unor facilități, cum sunt impozitele mici la păcănelele „care distrug vieți” sau TVA-ul scăzut la băuturi carbogazoase.

Raspunsul PSD

 „Dacă se va pune problema de creștere a taxării, sigur nu în ceea ce privește veniturile populației, cei care au venituri mici sau venituri medii. (…) PSD a spus de fiecare dată că este nevoie de o taxare suplimentară pentru cei care au produs în această perioadă venituri excesive, adică nu profitul legitim, pe care piața din România și orice societate comercială care are activitate pe piața din România are dreptul și obține un profit legitim, în urma desfășurării activității, dar profiturile excesive trebuie taxate, pentru că banii respectivi s-au făcut în urma creșterii prețurilor și în urma colectării banilor de la populație”, a afirmat Gabriel Zetea, vicepreședinte al PSD, într-o intervenție la RFI.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro