vineri 21 iunie 2024

Controverse majore legate de bodycam-urile utilizate de Poliția Locală

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu, acuză că liderul PSD, Marcel Ciolacu, furnizează informații incorecte, susținând că Guvernul format din PSD și PNL ascunde adevărul în ceea ce privește avizul negativ acordat de Executiv pentru proiectul de lege referitor la echiparea polițiștilor locali cu bodycam-uri.

„Asta spune Guvernul PSD PNL, în argumentarea respingerii proiectului USR de a dota această structură cu bodycam-uri pentru polițiștii aflați în patrulare. Ciolacu spune că o astfel de măsură . Ciolacu minte. Guvernul PSD PNL ascund realitatea. Adevărul este altul: Șerifii primarilor din polițiile locale trebuie protejați. Locurile călduțe la birouri ale pilelor politice trebuie menținute. Bugetele trebuie consumate pe ceea ce vor ei și nu pentru misiunea instituției. Niciun cetățean nu trebuie să știe câți polițiști locali sunt în stradă și cum își apără concetățenii. De unde un asemenea deficit care să afecteze stabilitatea macroeconomică?”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu.

El aduce în atenție faptul că Inspectoratul General al Poliției Române a încheiat deja un acord-cadru în valoare de 15 milioane de lei pentru echiparea a 12.000 de polițiști cu bodycam-uri.

„Deci, se poate! Pentru Polițiile Locale din toată România ar fi nevoie de mult mai puține. Cum poți să vorbești de rating de țară și creare de deficit bugetar pentru o cameră de 1.200 de RON când primăriile din România cumpără deja echipamente similare pe care le montează pe mașinile poliției cu sume de trei ori mai mari? În primării nu e deficit bugetar? Aici le dau dreptate. E și deficit, e și corupție și deturnare a deciziei politice. Cu asta se ocupă PSD și PNL în administrația locală. Acesta e și motivul pentru care refuză o astfel de inițiativă. Dar, de ce a făcut USR această inițiativă? Din 3 motive principale – cetățeanul ar fi protejat împotriva eventualelor abuzuri din partea polițiștilor locali, polițistul Local ar putea fi, la rândul său, protejat de violențe / agresiuni și alte mărturii false și am putea evalua clar câți polițiști locali sunt în patrulare pe străzi și câți stau ascunși prin birouri, angajați pe pile politice și plătiți din bugetele locale pentru muncă fictivă. USR va susține această inițiativă până la capăt, prin tot traseul parlamentar. Vom lupta ca acest proiect să fie transformat în lege pentru că noi considerăm că Siguranța cetățeanului nu trebuie să fie doar o lozincă folosită de guvernanți atunci când le convine”, conchide Rodeanu.

Sursă foto: cdep.ro

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro